CMS Masterclass - מדידת J/Ψ
|
|
דף זה משתמש iSpy-online .
כדי להשתמש בiSpy-webgl , לראות
CMS Masterclass Documentation . אתם עומדים לחקור התפרקויות שמייצרות זוגות של מיואונים (muons) כדי להחליט אלו אירועים מהווים מועמדים לתהליך היווצרות של חלקיק J/Ψ (מֶזוֹן charm-anticharm או, בעברית, קֶסֶם-אנטיקסם). לאחר מכן תצרו, עבור אירועים שעברו את "טריגר התלמיד", היסטוגרמה במטרה לחשב את מסת החלקיק. רקע כאשר חלקיק J/Ψ מתפרק, הוא מייצר בדרך כלל זוג של מיואונים. התבוננו בקפידה בשני האירועים שלמטה. האם תוכלו למצוא עדות לזוגות של מיואונים (עקבות אדומות) באחד האירועים או בשניהם? האם אחד מהם מהווה מועמד לתהליך J/Ψ? האם העדות חלשה או חזקה? באיזו מידה אתם בטוחים במסקנה שלכם? מבחן ראשון: מטענים הפוכים על מנת שאירוע יהווה מועמד לתהליך J/Ψ הוא יצטרך לייצר שתי עקבות של מיואונים בעלי מטענים חשמליים הפוכים.
אם האירוע לא עובר את מבחן המטען, הוא מהווה כמעט בוודאות תהליך שונה מהתפרקות J/Ψ. דרגו אותו כ-"0" (ראו למטה). אם שני מיואונים עוברים את "מבחן המטענים", דרגו את הסבירות של מועמד J/Ψ ע"י דירוג של כל אחת משתי עקבות המיואונים. אם מופיעות יותר משתי עקבות, דרגו את הטובות ביותר שהן בעלות מטענים הפוכים.
מרכיביו של אירוע מועמד לתהליך J/Ψ לפני שתתחילו אם אינכם מכירים את הסימולטור iSpy Online, פנו למבוא או שאלו את המורה או את המדריך שלכם. דרגו את המועמדים לתהליך J/Ψ השתמשו בהנחיות שלמעלה כדי לדרג את האירועים המועמדים. השתמשו בקריטריונים שלכם בצורה עקבית וקפדנית. הדירוג של אירוע מועמד מתבסס על חקירת המיאונים שלכם בתצוגת האירועים: 0: אין סיכוי 1: מתאים בספק 2: מתאים בצורה סבירה 3: מתאימה בצורה טובה רשמו את הדירוג לכל אירוע בגיליון הנתונים . חישוב המסות – החלק השני של תרגיל ה – masterclass – מופעל רק, אם נרשמו דירוגי מיאונים בגיליון. במקרה של אירועים חריגים או אירועים שקשים לדירוג התייעצו עם תלמידים אחרים, עם מורים או עם מדריכים, והפעילו את הקריטריונים שלכם באופן עקבי. עקביות כללית כמה אירועים מכל רמת דירוג מופיעים בקבוצת מאה האירועים שלכם? ערכו השוואה עם צוותים אחרים. אם המספרים שונים מאוד, דונו בשימוש שלכם בקריטריונים והחליטו, האם אחד הצוותים יצטרך לבצע התאמות. נתונים נוספים אם סיימתם לנתח את כל מאה האירועים, התחילו לנתח חבילת נתונים חדשה (רצוי אחת שאותה הצוותים האחרים לא ניתחו). ישנם נתונים עבור 2000 אירועים. ככל שתנתחו יותר אירועים, תוצאתכם הסופית (הקבוצתית) תהיה טובה יותר. תוצאות את החלק הבא של התרגיל תבצע כל הקבוצה בשיתוף עם מדריך.
|